Hælspore - Effektiv behandling

Sådan får du en smertefri hæl med 3 simple øvelser

Har du smerter i hælen? Copenhagen Physio giver dig her de mest effektive øvelser til hælspore og smerter i hælen. Øvelserne følger den aller nyeste forskning og vil hjælpe dig til en smertefri hverdag. Det tager kun 15 minutter, 3 gange om ugen.

Copenhagen Physio
4.9 stjerner ud af 5.0 - baseret på 118  anmeldelser
facebook logogoogle logotrustpilot logo

Har du ondt i hælen?

 • Har du fået en hælspore eller har du smerter under hælen?

 • Bliver det værre, når du træner og dyrker motion?

 • Er det værst om morgenen, når du vågner?

 • Har du haft smerter i lang tid uden bedring?

 • Eller måske har du prøvet anden behandling uden effekt?

Ønsker du også:

 • En hverdag uden smerter?

 • At kunne træne og dyrke motion uden at få ondt?

 • At vågne op om morgenen uden smerter?

 • Et træningsprogram der virker, én gang for alle?

Vi har løsningen til dig!

Vi har lavet et træningsprogram der følger den nyeste forskning og beviseligt har den bedste effekt sammenlignet med anden behandling.

Du KAN behandle det og du KAN blive smertefri!

Dette træningsprogram til hælspore vil:

 • Give dig 3 simple, men effektive øvelser der følger den nyeste forskning og har en beviselig effekt på hælspore og smerter i hælen.

 • Hjælpe dig til en smertefri hverdag - også selvom du har prøvet anden behandling uden effekt.

 • Hjælpe dig til at kunne træne og dyrke sport uden smerter.

Træningsprogrammet er udviklet af sportsfysioterapeut og træningsfysiolog Lars Røpke Nielsen.

Lars har over 10 års erfaring som sportsfysioterapeut og har tidligere arbejdet for FC København, FC Nordsjælland og DBU. Lars har igennem tiden genoptrænet og behandlet et hav af hælsporer med stor succes.

Copenhagen Physio
4.9 stjerner ud af 5.0 - baseret på 118  anmeldelser
facebook logogoogle logotrustpilot logo

Hælespore behandling

Lars Røpke Nielsen

Sportsfysioterapeut og træningsfysiolog.

Hvem er Lars?

Lars er ejer af Copenhagen Physio og specialist i genoptræning af sportsskader og smerter. Han er uddannet sportsfysioterapeut og har en kandidatgrad i træningsfysiologi.

Han har over 10 års erfaring med behandling af sportsskader, og har genoptrænet utallige motionister samt nogle af Danmarks bedste sportsudøvere indenfor diverse sportsgrene.

Han har tidligere arbejdet for:

 • FC København

 • FC Nordsjælland

 • DBU

billede-lars-fck-1

På billedet ses Lars Røpke Nielsen som fysioterapeut for FC København under en kamp i Parken.

"Mine smerter i hælen er langt om længe væk."

Camilla Hedegaard, 45 år.

“Efter at have døjet med hælspore i lang tid måtte jeg prøve noget andet. Har tidligere prøvet 2 fysioterapeuter uden held. Efter at have lavet progammet i 3 måneder er mine smerter i hælen langt om længe væk. Det kan klart anbefales.”

"Nu kan jeg igen løbe efter 4 år med hælsmerter."

Søren R. Moesgaard, 32 år.

“Jeg har tidligere løbet 60-80 km om ugen, men har de seneste år måtte skære kraftigt ned pga. smerter i hælen. Træningsprogrammet er det første der har virket og nu kan jeg igen løbe efter 4 år med hælsmerter. Super gode og effektive øvelser.”

"Træningsprogrammet virker og er let at lave"

Jette Friis Nielsen, 59 år.

“Jeg har i længere tid døjet med ondt i hælen og fødderne hver morgen, når jeg står op. Efter at have lavet øvelserne er de smerter heldigvis væk igen. Træningsprogrammet virker og er let at lave. Jeg giver Lars mine bedste anbefalinger.”

Hvem kan med succes bruge dette træningsprogram?

 • Dig der har en hælspore.

 • Dig der har lette til svære smerter i hælen eller i svangsenen.

 • Dig der gerne vil slippe af med dine smerter i hælen.

 • Dig der leder efter et effektivt træningsprogram til hælsmerter.

 • Dig der måske har prøvet anden behandling uden effekt.

 • Dig der gerne vil kunne løbe igen.

Vi lover dig følgende: 

 • Med dette træningsprogram får du redskaberne til at blive smertefri.

 • 100 % tilfredshedsgaranti eller pengene tilbage.

 • Øvelserne tager kun 15 minutter og skal kun laves 3 gange om ugen.

 • Træningsprogrammet følger den nyeste forskning, hvilket er din garanti for at få de mest effektive øvelser.

 • Du kan forvente en effekt på smerterne efter 3-4 uger. Men da sener er lang tid om at hele, skal du regne med at lave øvelserne i 3-6 måneder.

 • Øvelserne er nemme at udføre og kan laves hjemme i stuen.

 • Du får adgang til træningsprogrammet online med det samme, så du hurtigt kan komme i gang med øvelserne.

Copenhagen Physio
4.9 stjerner ud af 5.0 - baseret på 118  anmeldelser
facebook logogoogle logotrustpilot logo

Din investering for at blive smertefri eller få smertelindring er kun:

kr. 499,-

Det er ca. samme pris som en session fysioterapi, hvor du alligevel ikke når at få behandling eller udleveret et træningsprogram, fordi tiden går med at fortælle din skadeshistorie, få tøjet af, blive undersøgt, få tøjet på igen samt bestille en ny tid.

Du slipper endda for ventetiden på at få en henvisning hos lægen samt bestille en tid hos en fysioterapeut, der måske alligevel ikke er vant til at behandle hælsporer der følger den nyeste forskning.

Vi giver dig 100 % tilfredshedsgaranti eller pengene tilbage. 🙂 

Sådan gør du:

 • I samme øjeblik du har betalt for træningsprogrammet med mobilepay eller kreditkort vil du modtage en email med dit personlige log-in til øvelserne, og så kan du komme i gang med det samme.

 • Øvelserne ligger online så alt du skal bruge er en telefon, computer eller tablet, hvorfra du kan se øvelserne.

 • Træningsprogrammet består af 3 øvelsesvideoer samt en udførlig beskrivelse af hvor ofte og hvor mange gentagelser du skal lave.

Er du stadig i tvivl om, hvorvidt øvelserne kan hjælpe dig? Her er vores 3 bedste argumenter:
 • Øvelserne tager kun 3 x 15 minutter om ugen og er nemme at lave.

 • Træningsprogrammet følger den nyeste forskning og har beviseligt den bedst dokumenterede effekt på hælspore og smerter i hælen.

 • Vi er specialiseret i at behandle hælsporer og sportsskader og ser dem dagligt i klinikken. Vi ved derfor også hvad der virker i praksis og hvad der ikke virker.

FAQ

Hælspore er i daglig tale en betegnelse for smerter i hælen. Helt specifikt er det smerter ved tilhæftningen af svangsenen, hvor der kan danne sig en lille forkalkning eller en spore, deraf navnet hælspore. 

Symptomerne på en hælspore er smerter i hælen, nærmere omkring tilhæftningen af svangsenen. Der kan være udstrålende smerter fortil og bagtil. Smerterne er værst om morgenen og forværres ved belastning som fx gang og løb. 

Specifik styrketræning af svangsenen og underbenets muskler har beviseligt den bedst dokumenterede effekt på behandling af hælspore. 

Den præcise årsag kender man ikke endnu. Dog ved man at svangsenen kan blive overbelastet pga. nedsat styrke i underbenets muskler. Herudover spiller en stigning i træningsmængde og træningsintensitet en stor rolle i udviklingen af hælspore. 

Shockwave, laser og NSAID (ipren og ibuprofen mm.) har ingen beviselig effekt og anbefales derfor ikke. Aflastning, udstrækning og is kan nogle gange virke symptomlindrende, men behandler ikke den egentlige årsag. 

Man kan oftest diagnosticere en hælspore ud fra symptomer og skadeshistorik. Hvis man skal være helt sikker på diagnosen bruger man en MR-scanning. Den er dog dyr, hvorfor en læge eller fysioterapeut typisk vil benytte sig af en ultralydsscanning. Røntgen kan ikke bruges til diagnosticering af hælsporer. 

Vil du vide mere om hælsporer?

Hælspore er en af de mest almindelige årsager til at du får smerter i hælen. Det er vigtigt at du behandler en hælspore på den helt korrekte måde, hvis du vil komme smerterne livs. Ellers kan en hælspore være svær at komme af med og vare i årevis.

Nedenfor gennemgår vi hvad en hælspore er samt hvilke symptomer du skal være opmærksom på, hvis du mistænker at have en hælspore. Vi gennemgår også årsagerne til hælspore og hvordan man diagnosticere den. Vi slutter af med at fortælle om de forskellige behandlingstiltag der findes og hvad der virker og hvad der ikke virker.

Hvad er en hælspore?

Hælspore er defineret ved en overbelastning af svangsenen og irritation ved svangsenens hæfte på hælknoglen. Betegnelsen “hælspore” bliver ofte brugt i flæng og dækker i almen tale over smerter i hælen og under svangen. Hælspore er dog en helt specifik forkalkning af svangsenens hæfte på hælknoglen. På et røntgenbillede vil du kunne se en lille “tap” på hælknoglen, som ligner en lille spore.

Tidligere troede man at denne tilvækst var grunden til at man fik smerter. Denne opfattelse har man dog ændret sidenhen, da det har vist sig, at der ikke er nogen klar sammenhæng mellem denne tilvækst og symptomer. Der er fx mange der har en hælspore uden at have smerter og omvendt. I resten af denne tekst vil vi derfor bruge betegnelsen “hælspore” om smerter og inflammation i svangsenen, med og uden knogletilvæksten.

Symptomer på hælspore

Symptomer på hælspore er typisk smerter i hælen og under svangen ved tilhæftningen på hælknoglen. Smerterne kan stråle frem under svangen og bagud mod hælen. Smerterne er typisk mest fremtrædende om morgenen. Det er værst ved de første par skridt men aftager herefter lidt efter lidt. Smerterne bliver forværret under gang og løb og anden belastning. I begyndelsen kommer smerterne primært ved belastning. Men i takt med at hælsporen bliver værre og værre vil smerterne også være der i hvile.

Hvordan diagnosticerer man en hælspore?

Man diagnosticerer oftest en hælspore på baggrund af din sygehistorie. En læge eller fysioterapeut vil føle efter ømhed omkring svangsenen og dennes hæfte på hælknoglen. Hvis du samtidig bøjer tæerne opad vil smerterne blive endnu mere mærkbare, når du trykker.

Herudover kan en læge foretage en ultralydsscanning, der kan vise en potentiel irritation af svangsenen.

Man kan også få foretaget en MR-scanning, hvilket er den bedste måde at undersøge en hælspore på. Det er dog også den dyreste, hvorfor man sjældent får det bevilget af lægen. MR-scanning er god, da den kan påvise en fortykket og irriteret svangsene samt hævelse og evt. overrivning af svangssenen.

Røntgen er ikke velegnet til at diagnosticere en hælspore og kan derfor ikke bruges. Man bruger kun røntgen til at udelukke om der skulle være et brud på hælknoglen.

Hvorfor opstår en hælspore?

Man har endnu ikke fundet ud af, hvorfor en hælspore opstår. Men man ved at svangsenen fungerer som en støddæmper og skal kontrollere mange kræfter under gang og løb. Over tid kan senen og tilhæftningen blive overbelastet, hvorved der opstår inflammation og smerter. Dette kan med tiden udvikle sig til en hælspore.

Årsager til hælspore

Der er mange årsager til at man udvikler en hælspore. Her er listet de mest hyppige:

 • Nedsat kraft i foden og underbenets muskler.

 • Nedsat styrke i hoftens muskler.

 • Begrænset bevægelighed i ankel og fod.

 • Øget træningsmængde.

 • Hvis man har platfod eller hulfod.

 • Tidligere brud eller operationer i foden.

 • Forkert eller dårligt fodtøj med dårlig støddæmpning.

 • Overvægt.

Hælspore - Behandling og genoptræning

En hælspore skal som udgangspunkt behandles ved hjælp af genoptræning og fysioterapi. Jo hurtigere man kommer i gang med behandlingen, desto bedre er chancerne for at blive smertefri. Det er vigtigt at du laver de rigtige øvelser i stedet for at spilde tiden med irrelevante øvelser.

Nedenfor er beskrevet de vigtigste og mest effektive tiltag ift. Behandling af hælspore:

 • Specifik styrketræning af foden og underbenets muskulatur har vist sig at have den bedst dokumenterede effekt på hælspore.

 • Træningsøvelser til hoftens muskler, da de også har betydning for anklens funktion.

 • Behandling af bevægeligheden mellem fodrodsknoglerne og ankelledet.

 • Korrigerende indlæg kan måske have en effekt, hvis der er en specifik fejlstilling.

 • Operation: Ved kroniske tilfælde af hælspore eller i tilfælde af en overrevet svangsene kan en operation komme på tale. Det er dog sjældent og resultaterne er ikke overbevisende.

Symptomlindrende behandling (dog uden at behandle den egentlige årsag)
 • Aflastning og ro kan virke symptomlindrende.

 • Udstrækning af svangsenen kan virke symptomlindrende.

 • Is kan også nogle gange lindre symptomerne i kortere tid.

Behandling der IKKE har en beviselig effekt på hælspore
 • Shockwave har ingen beviselig effekt.

 • Laser har ingen beviselig effekt.

 • NSAID (Ipren og ibuprofen m.fl.) har sjældent effekt.

Kan man forebygge en hælspore?

Det er umiddelbart svært at forebygge hælsporer, da man endnu ikke kender den underliggende årsag fuldstændigt. Men det er en god idé at sørge for at have sko med en god støddæmpning. Herudover kan det give god mening at have flere løbesko man kan skifte imellem for på den måde at variere belastningen af foden.

Det er vigtigt at man reagerer hurtigt og tager det seriøst, når man mærker de første symptomer på hælspore. Det er vigtigt at man ændrer sin træningsmængde og i en periode laver alternativt træning såsom cykling, roning og svømning.

Prognose for hælspore

Senevæv er noget af det heler langsomt i vores kroppe. Derfor kan det også være svært at behandle en hælspore med mindre man udsætter svangsenen for det rette træningsstimuli. Uden behandling eller træningsøvelser vil smerterne ofte forsvinde efter et par år. Denne periode kan dog forkortes væsentligt med den rette genoptræning der følger den nyeste forskning. Herved giver du dig selv de bedste betingelser for at blive smertefri hurtigst muligt.

Behandling hos Copenhagen Physio

Hvis du leder efter en fysioterapeut i København & Valby med speciale i sportsskader kunne Copenhagen Physio være en god mulighed. Vi har arbejdet med motionister og elitesportsfolk i mange år og behandler hælsporer på daglig basis. Vi har derfor stor erfaring med at behandle hælspore og ved hvad der virker og hvad der ikke virker.

Udover fysioterapi tilbyder Copenhagen Physio også osteopati i København. Osteopati kan være godt til at behandle og øge bevægeligheden i ankelledet, hvis det er problemet.

Scroll til toppen